miércoles, 19 de agosto de 2015

BUNDT CAKE EXTRA CHOCOLATEADO #bundtbakers

Hoy jueves toca entrada del reto #bundtbakers, el reto consistía en ¡ Hacer un bundt con sprinkles !
Los sprinkles le dan un toque a cualquier cosa, VERDAD.

 Pero este bundt no es cualquierbundt, este bundt  es perfecto, perdecto por que es de esos bizcochos extremadamente chocolateados pero NO EMPALAGOSOS, perfecto por que cada vocado que le metes te recuerda a un bombón elaborado con el mas exquisito chocolate. PERFECTO


Es perfecto porque es de diario, no necestitas ninguna escusa para hornearlo, ( Aunque seamos sinceros para hornear no hace falta escusas...) VERDAD



         
     

Terri from http://www.loveandconfections.com/ was our host for this month. The them for August was "Sprinkles", One of my favourite decoration that is very present in our recipes.



                       
#BundtBakers is a group of Bundt loving bakers who get together once a month to bake Bundts with a common ingredient or theme. You can see all our of lovely Bundts by following our
Pinterest board. We take turns hosting each month and choosing the theme/ingredient.
Updated links for all of our past events and more information about BundtBakers, can be found on our home page.

                     
   
Mis compañeros han realizado también sus propias recetas basándose en el tema (Dejo la lista de enlaces en el pie de la entrada, espero que os animéis, saben lo que hacen).



Here are this month's "Sprinkles" Bundts:

BundtBakers

#BundtBakers is a group of Bundt loving Bakers who get together once a month to bake Bundts with a common ingredient or theme. You can see all of our lovely Bundts by following our Pinterest Board. We take turns hosting each month and choosing the theme or ingredient.

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RECETA : BUNDTCAKE EXTRA CHOCOLATEADO


INGREDIENTES

-340 gr mantequilla sin sal.

- 1 cup cacao sin azucar.

- 1 cup agua hirviendo.

- 1 cup sour cream.

- 3 cups harina.

-1/4 cucharadita de sal fina.

- 1 cucharadita levadura.

- 1 cucharadita bicarbonato sodico.

- 120 gr de pepitas de chocoate.

- 2 1/4 cups azucar moreno.

PREPARACION 

1-Precalentamos el horno a 175 grados centigrados. Enmantequillamos un molde de 12 cups de capacidad y recubrimos con cacao.

2- En un bol mezclamos el agua hirviendo con el cacao, mezclamos. Cuando este templado añadimos la crema agria.

3- En otro bol mezclamos la harina, la sal, la levadura y el bicarbonato.

4- En una batidora electrica batimos la mantequillacon el azucar, hasta obtener una textura sedosa, añadimos lls huevos uno a uno.

5 - Añadimos la mezcla de harina en tres veces , alternando con dos veces de la mezcla de cacao.

6- Enharinamos las pepitas de choclalate y se las añadimos.

7- añadimos la mezcla a un molde bundt, y horneamos de 45 minutos a 1 hora ( hasta que al pinchar el bizcocho con el palillo no salga manchado), dejamos enfriar 15 minutos y desmoldamos.




RECIPE










  • Vegetable oil cooking spray 
  • 340 gr unsalted butter, room temperature .
  • 1 cup unsweetened cocoa powder 
  • 1 cup boiling water 
  • 1 cup sour cream 
  • 3 cups all-purpose flour (spooned and leveled) 
  • 1/4 teaspoon fine salt 
  • 1 teaspoon baking powder 
  • 1 teaspoon baking soda 
  • 2 1/4 cups brown sugar.
  • 4 large eggs.
  • 125 gr cups mini chocolate chips.


  •     1- Preheat oven to 175 degrees. Spray a 12-cup nonstick bundt pan with cooking spray. 

        2- In a medium bowl, whisk boiling water into cocoa powder until smooth; whisk in sour cream. 

    1. 3-In a large bowl, whisk together flour, salt, baking powder, and baking soda.

      4- Using an electric mixer, beat butter and sugar until light and fluffy. Beat in eggs, one at a time, until incorporated.

      5- Add flour mixture in three additions, alternating with 2 additions of cocoa mixture and beat until combined. 

      6-Stir in chocolate chips. 

      7-Scrape batter into prepared pan and bake until tops springs back when lightly touched, 50 minutes  to 1 hour 15 . Transfer to a wire rack set over a parchment paper lined baking sheet. Let cool 15 minutes, then turn our onto rack and let cool completely. 

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    19 comentarios:

    1. Thank you for participating! Great bundt cake!

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    2. Oh ,ese molde tiene que ser mío también. Un beso!

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      Respuestas
      1. hola!! la verdad es que es uno de mis favoritos, tengo que buscar un plato cuadrado jaja
        estoy deseoso de ver el pedazo de bundt que haces con el en tu blog (cuando lo tengas)
        un abrazo!!

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    3. Love that pan! And the recipe too.

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    4. That looks scrumptious! Looks so rich and chocolaty, yum :)

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    5. Cool square bundt pan and such a delcious looking cake!

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    6. Oh wow. This looks AMAZING!!! I love your bundt mold...and your cake looks moist and delicious. Yum!

      Toodles,
      Tammy<3

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    7. Such a pretty cake, and I love the square design. The slices look awesome!

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    8. It looks lovely and chocolatey. Laura@ Baking in Pyjamas

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    9. Love any Bundt that is extra chocolate! Lovely cake, Diego!

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    10. Su torta es buena! extra de chocolate es delicioso

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    11. That cake looks so rich. I love the contrast of the frosting and sprinkles against the dark cake, too.

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    12. Ufff menuda pintaza que tiene, además te ha quedado precioso en ese molde que tanto nos gusta. Besos de Bea y Mara

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    13. That is one great looking cake! And I love that square Bundt pan :).

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    14. LOVE that square pan. What a lovely cake!

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